“ВОДА: ПАМЕТ И ДВИЖЕНИЕ”в СОЗОПОЛ: 26 Август – 06 Септември

   

 

“ВОДА: ПАМЕТ И ДВИЖЕНИЕ” в СОЗОПОЛ

26 Август – 06 Септември

 

Стартира 12-дневната Творческа резиденция на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) на тема “Вода: памет и движение„ в гр.Созопол.

Творците Джулия Пелегрини  (художник, Италия), Андреа  Даванцати (скулптор, Италия), и Димитрис Савва (музикант,Кипър) пристигнаха в България, за да започнат работата си по творческите проекти, които ще представят на 4 и 5 септември в Созопол (от ляво на дясно на снимката „Творците“). Те започнаха своето изследване върху значението на движението и структурата на водата, екологичните трансформации на природата в резултат на тези процеси, социалното въздействие върху околната среда, както и значението на емпатията като ключ към подпомагане на глобалната загриженост за климатичните промени.

Международно жури избра тримата творци за участие в творческата резиденция в България, както и участниците в другите резиденции на партньорските организации по проект EMPACT –  Италия, Испания, Гърция, Кипър и Словения.

 

 

 

 

 

 

 

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”

Проектът се ко-финансира от програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз съгласно споразумение No: 101055903 – EMPACT – CREA-CULT-2021-COOP-2