НАТФИЗ беше домакин на АКАДЕМИЯ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ ’09, като основен партньор по проекта ARTES.NET, който е иницииран в рамките на ELIA (Eвропейската лига на висшите училища по изкуствата) и осъществен с подкрепата на Европейската програма “УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ”.

От 1 до 4 юли 2009 г. в НАТФИЗ се проведе поредното издание на международната “АКАДЕМИЯ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ” (“TEACHERS’ ACADEMY”), в която взеха участие видни творци и педагози, представители на престижни европейски и световни висши училища по изкуствата (театър, кино, изобразителни изкуства, танц и др.): Кристин Линклейтър, Дик Рос, Аманда Бренън, Патрик Сътън, Джан Пин, Джоу Сянпин, Керстин Мей и др.

Ключовата тема на Академията за преподаватели беше “РАЗКАЗВАЧЕСТВОТО”.

НАТФИЗ беше домакин на събитието, като основен партньор по проекта ARTES.NET, който е иницииран в рамките на ELIA (Eвропейската лига на висшите училища по изкуствата) и  осъществен с подкрепата на Европейската програма “УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ”.

ARTES.NET е партньорска мрежа, свързваща 66 училища за висше образование, професионални и други институции в областта на изкуствата от 27 европейски страни.  Главното събитие на ARTES.NET – „Академия за преподаватели” включва поредица от майсторски класове, творчески ателиета и доклади.