СЪБИТИЯ                 

Камен Иванов

Гл. ас. д-р Камен Иванов

Факултет "Сценични изкуства"

Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) "Кръстьо Сарафов" (София 1000, ул. "Г. С. Раковски" 108А); http://www.natfiz.bg

 

Роден е 1973 година. Завършва Държавно Хореографско училище през 1992, и същата година е приет в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Пламен Марков. Дипломира се като магистър през 1996 г. и постъпва на щат в ДТ Пловдив. След година и половина излиза от трупата на театъра и започва да работи на „свободна практика“. От дипломирането си до днес, играе в над 35 театрални постановки, 25 наши и чужди филмови и телевизионни продукции, снима множество реклами.

През 1998 прави две специализации в НАТФИЗ – по „Техника на джаз танца“ и по „Фехтовка“. През 2008 г., защитава докторска дисертация в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, на тема „Развиване на творческата природа на актьора, чрез сценичните бойни техники“.

Преподавател по „Сценични бойни техники“ в НАТФИЗ от 2011 г. Преподавал е още в „Славянски университет“ и „Академия за кино, телевизия и интернет комуникации“. В периода 2005-2011 г., е учител по „Актьорско майсторство“ и „Съвременни танцови техники“ в Националното училище за танцово изкуство – София.

Като хореограф и режисьор на сценични боеве и каскади участва в създаването на над 25 представления в цяла България.