СЪБИТИЯ                 

Митко Тодоров

Митко Тодоров

 

Митко Тодоров е директор и художествен ръководител на Театър „Българска армия от 1991г. Под негово ръководство театърът печели множество престижни награди на международни и български фестивали, като е взел участие в над 35 театрални форуми и фестивали в Европа и целия свят, както и във всички театрални фестивали в България.  Митко Тодоров е член на ръководството и председател на Надзорния съвет на Фондация „А` Аскеер от 1993 година.

Основател и дългогодишен директор е на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Член е на Общото събрание на Европейската конвенция за театър в Брюксел от 1994 г.

Митко Тодоров е продуцент на филма „Емигранти“ /2001 г./, за който получава Наградата на Съюза на българските филмови дейци и юбилейната „Златна роза”. Той е и първият избран Председател на Българската асоциация за театър /БАТ/, както и един от основателите и пръв Председател на Българската асоциация на работодателите в областта на културата Барок“. Сред заеманите от него други ключови длъжности са: Заместник министър на културата /2010-2013/ и Изпълнителен директор на Национален дарителски фонд „13 века България /2015 -2018 г./.

Митко Тодоров преподава дисциплината „Продуцентство“ в Магистърската програма по „Мениджмънт на сценичните изкуства“ към НАТФИЗ „Кр.Сарафов“ от 2007 г. Има завършена Магистърска степен „организатор-методист в областта на културата“ в Лвов, Украйна, както и завършен курс по мениджмънт и маркетинг в областта на културата, организиран от Министерството на културата и БАТ.