ПРОЕКТЪТ „СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ – ФАЗА 2“

ДОГОВОР № BG05M2OP001 2.013 0001 C01

Е В РАЗГАРА СИ!

 

Ако сте магистър, твърде вероятно е да сте били един/една от тези 45 453 студенти, които, като бакалаври, успешно преминаха  практическо обучение през първата фаза на проекта на Министерството на образованието и науката (МОН). Или  може би сте чували от свои колеги и приятели, които са завършили образователна степен в България, че са били на практика  в някоя от 6 118-те  обучаващи организации.

В момента 23346 студенти от всички висши училища в България са ангажирани или проявяват интерес към възможността да направят практика по специалността си, възползвайки се от стипендията, която предлага инициативата на МОН в настоящата втора фаза на проекта. Първата квота за НАТФИЗ от 70 студенти е почти изчерпана! Екипът на МОН ни предостави още места за студенти-стипендианти, така, че дерзайте!

Ако сте един/еднa от редовните студенти, вписани в поддържания от МОН Регистър на действащите и прекъснали студенти и докторанти, можете да изработите в реална работна среда 240 часа, за което ще получите от проекта на МОН стипендия в размер от 600 лв.

Всеки студент има право да бъде включен в практическо обучение по проекта веднъж в рамките на своето обучение за придобиване на всяка една образователно-квалификационна степен – тоест ако сте имали вече практика като „Бакалавър“, имате право на практика и като „Магистър“.

 

В бюджета на проекта са предвидени и средства за възнаграждение на академични наставници  – преподаватели от НАТФИЗ, които ще отговарят за практиката ви.

 

  • Стъпка 1: Помислете къде точно би ви било любопитно и полезно да попаднете като професионална среда; какво точно бихте искали да опитате да работите. Разчитаме, че интересите ви няма да са много далеч от изучаваната в НАТФИЗ специалност.
  • Стъпка 2: Разгледайте информационната система на проекта „Студентски практики“ , която е лесно достъпна тук

На този сайт работодателите публикуват своите обяви за практика – колко практиканти търсят и за какви позиции.

  • Стъпка 3: Регистрирайте се в системата, за да имате достъп до обявите:

 

След като се регистрирате и системата потвърди, че сте действително студент: филтрирайте обявите по град и по направление.

Ако нито една от обявите в направление Театрално и филмово изкуство не отговаря на професионалните Ви интереси, моля обърнете се към екипа на НАТФИЗ, за да опитаме да Ви съдействаме да реализирате желаната от вас практика.

 

Ако имате нужда от съдействие при кандидатстването ви, обърнете се към:

Красимира Иванова

Водещ функционален експерт, отдел „Стратегическо развитие“

тел. 02 9231 231