НОМИНАЦИИ „ИКАР 2018“ ЗА СТУДЕНТИТЕ НА НАТФИЗ

„Икар 2018“ определи 7 номинации за дебют и всичките са за студенти на НАТФИЗ! Антъни Пенев, Неда Спасова, Николай Желев, Надя Керанова, Мартина Кръстева и Радослав Владимиров са младите актьори завършили Академията през последните 2 години с впечатляващи роли в спектаклите на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, ТР „Сфумато“, Театър 199 „Валентин Стойчев“ и ЦКД „Червената къща“.

За разлика от тях, номинираните за ролите си в „Ревизор“ (спектакъл копродукция между НАТФИЗ и СТ „Алеко Константинов“) Шахин Шехзен, Антоан Петров, Денис Хаят и Павел Емилов са все още студенти, които ще се дипломират в класа на проф. Здравко Митков на 24 май тази година. Номинираният, за работата си в „Кралят Елен“, в категория „Поддържаща мъжка роля“ Боян Арсов е дипломиран възпитаник на проф. Снежина Танковска, който в момента повишава квалификацията си с  магистратура в НАТФИЗ.

Десетките номинации и награди „Икар“ през последните няколко години (2017 г. – номинация „Хамелин“, 2016 г. – награди „Семейство Замза“, награда за значителен принос на проф. Надежда Сейкова и проф. Николина Георгиева и т.н.) са професионалната оценка на специалистите и гилдията за качеството на образование в НАТФИЗ и за успеха на реализация на студентите след завършването им.