КОНКУРС ЗА МЛАДИ ФИЛМОВИ РЕЖИСЬОРИ

 

Стартира конкурс за млади филмови режисьори, организиран от Европейската комисия. Инициативата е част от информационната кампания на Европейската комисия #EUandME, чиято цел е да поведе младежите от поколението на хилядолетието на пътешествие в изследване на това, което ЕС прави за тях.

 

Кой може да участва?

Конкурсът е отворен за младежи, които живеят в ЕС и са на възраст между 18 и 35 години към крайния срок за подаване на кандидатурите (31.10.2018 г.). Можете да се участва само индивидуално.

 

Какво е необходимо, за да участвате?

Изпратете идеята си за късометражен филм, като попълните формуляра за онлайн заявка.

Ще са Ви нужни следните три неща:

  • писмено резюме на Ваш филм (на бълг. и англ. език)
  • кратък видеоклип, заснет със смартфон (на бълг. и англ. език)
  • линк към късометражен филм, който сте заснели през последните 5 години (този късометражен филм няма конкретни езикови изисквания).

Заявленията могат да се подават в една от следните пет категории „Мобилност“, „Устойчиво развитие“, „Умения и бизнес“, „Дигитални технологии“ и „Права“.

 

Жури

Журито се състои от петима европейски филмови режисьори, които ще разгледат кандидатурите и ще изберат 10 номинации, по две за всяка от петте категории.

 

Награда

Петимата победители ще получат субсидия от 7500 евро всеки, за да произведат, заснемат и редактират своя филм до 30.04.2019 г. Победителите също така ще имат възможността да работят под наставничеството на един от професионалните режисьори в журито в процеса по заснемане и редактиране.

За допълнителна информация: https://europa.eu/euandme/bg/yfc/