Проф. д-р Велимир Велев се върна с награда от Правителствената федерална агенция в Бон, Германия.

 

От 90 квалифицирани проекта от цял свят, с висок социален импакт фактор, “Школата “Училище за зрение” към НЕВИЖДАН ТЕАТЪР на проф. д-р Велимир Велев е измежду четирите наградени на тазгодишната церемония на  Youth Democracy Award  организирана от  Bundeszentrale für politische Bildung – Правителствената федерална агенция за гражданско образование на Германия.

  

Церемонията се състоя на 16.11.2018 в Конферентната зала на Музей Кьониг – символ на демократицията, където през 1948 г. е написана конституцията на Демократична Република Германия.

 

     

    

 

Стефани Роуприч /международно жури/ за проф. д-р Велев и неговия проект: “Това е пример за изключителен проект, на който се възхищавам от самото начало. Обичам комбинацията от театър и овластяване, което според мен е отличен начин за справяне с някои от пречките, които се изправят в обществото. Вие правите нещо страхотно, което заслужава да бъде чуто и видяно. Затова избрахме Вас и Вашия проект като почетен финалист на тазгодишната Награда за младежка демокрация. ” ( Steffanie Rauprich, resolution of the International Youth JuryYouth Democracy Award 2018)   

 

http://www.bpb.de/veranstaltungen/format/wettbewerb/263781/youth-democracy-award-2018