Премиера “Щастливия Лазаро” – 10 май, 18.00 часа, Дом на киното – ЗА СТУДЕНТИ – ВХОД СВОБОДЕН!

 

“Щастливия Лазаро” – Специална Премиера

 

10 май, 18.00 часа, ДОМ НА КИНОТО

 

ЗА СТУДЕНТИ – ВХОД СВОБОДЕН!

 

Билети: https://bit.ly/2JeXofV

 

Горди сме да съобщим, че тази премиера ще бъде много специална, защото филмът е подкрепен от програма LUX Film Prize – наградата LUX на Европейския парламент – една от най-специфичните филмови награди в света: тази, която се фокусира върху европeйските истории, проблеми и ценности и търси път към тяхното решаване чрез киното. В деня на премиерата на “Щастливия Лазаро”, Стефан Прохоров от “28 пъти кино” ще направи интересен акцент върху програмата на Европейския парламент.

Входът за всички ученици и студенти ще бъде свободен, защото една от главните задачи на програма LUX е да преодолява стереотипите – в най-широкият смисъл на понятието.

Прожекцията е част от програмата на “Кино Фабрика – Пътуване във времето” – Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

 

Филмът е разказ за срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце, когото често погрешно смятат за глупак, и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение. Животът в тяхното изолирано градче Инвиолата е подвластен на ужасната маркиза Алфонсина де Луна – цигарената кралица.

Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Този странен и нетипичен съюз е шанс за Лазаро и се превръща в толкова ценно приятелство, че ще го накара действително да търси Танкреди. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят.

 

Италия-Швейцария-Франция-Германия, 2018, 125′

Режисьор – Аличе Рорвахер
Сценарий – Аличе Рорвахер
Оператор – Елен Лувар
Музика – Пиеро Кручити
В ролите – Адриано Тардиоло, Алба Рорвахер, Томазо Рано, Лука Чиковани, Агнезе Грациани, Серджи Лопес, Наталино Баласо, Николета Браски
Продуценти – Карло Кресто-Дина, Грегори Гахос, Пиер-Франсоа Пие, Тициана Судани, Майкъл Вебер
Продукция – Tempesta