Студентите на проф. Жени Пашова представят спектакъла “Кръговрат” на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”

Студентите на проф. Жени Пашова представят спектакъла “Кръговрат” на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”

 

Създаден с много любов и самоотверженост от студентите в специалност „Актьорство за куклен театър“ на проф. Жени Пашова, „Кръговрат“ се роди под възторжените аплодисменти на фестивалната публика на „Малък сезон“ в СФУМАТО. В средата на септември, отново при шумен успех, младите кукленици го представиха и на Международния фестивалВиа Понтика“ – Балчик.

На 24-ти септември, с препълнен от декори, реквизит и личен багаж автобус, преподавателите и студентите се отправят към Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „ПИЕРО“ – Ст. Загора. Година преди да се дипломират, младите актьори ще застанат на една сцена с най-добрите трупи от страната – куклените театри от Ст. Загора, Сливен, Бургас, Пловдив, Габрово, Казанлък, Столичен куклен театър, Театър „Азарян“, Театър 199 „Валентин Стойчев“ и др. Ще обогатят идеите си с разнообразните практики на съвременното куклено изкуство през гостуващите от Испания, Япония, Унгария, Сърбия и Полша куклени артисти. Само за 4 дни 23 заглавия ще бъдат представени в основната и съпътстваща програма на „Пиеро“ и не е случайно, че спектакълът на абсолвентите на проф. Жени Пашова – „Кръговрат“ е поканен сред тях.

През октомври „Кръговрат“ ще се съревновава и в Международния куклен фестивал в Баня Лука в Босна и Херцеговина. Какво начало на сезона само!

 

“Кръговрат” e спектакъл, изграден от миниатюри, които проследяват развитието на човечеството и дават прогноза за евентуалния му край. Чрез нестандартни средства и метафорични знаци се разкриват взаимоотношенията на хората, в различните етапи от тяхното развитие.

Представлението поставя въпроси за смисъла на живота и дава отговори, които вълнуват всеки.

 

Билети може да закупите тук или на касата на Държавен куклен театър – Стара Загора. 

 

Повече за Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” може да прочетете тук