ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО „1001 СТРАСТИ“ С НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ СТУДЕНТСКИ ФЕСТИВАЛ ВГИК, МОСКВА

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО „1001 СТРАСТИ“ С НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ СТУДЕНТСКИ ФЕСТИВАЛ ВГИК, МОСКВА

 

С награда „For elastic embodiment of classical world literature motives“ ще се завърне  класът на доц. Александра Хонг от 39-ото издание на Международния студентски фестивал (категория за кино и театър) ВГИК в Москва. Между 11-ти и 15-и ноември фестивалът събра повече от 1000 млади творци от целия свят – Белгия, България, Испания, Еквадор, Аржентина, САЩ, Великобритания, Израел, Швейцария, Канада, Сингапур, Мексико, Франция и други страни.

 

 

Основан през 1961 г. фестивалът е авторитетна платформа, на която студентите от различни киноуниверситети могат да покажат своите учебни, курсови, дипломни кино- и театрални творби. От години студентите на НАТФИЗ са не само сред задължителните участници, но и често носители на наградите от международния форум. Най-високото отличие от изданието през 2017 – Гран при беше присъдена на дипломната работа на младата режисьорка Боя Харизанова с дипломен ръководител акад. Людмил Стайков за „Изпит“. Миналата година, класът на проф. Иван Добчев отнесе Грамота за интегриране на сложните теми на модерността в пиесата „Изгубеното поколение“, в постановката на д-р Сава Драгунчев.

Тази година в надпреварата се впуснаха възпитаниците на доц. Александра Хонг с „1001 страсти“ по Антон П. Чехов, в постановка на Олег Лабозин и пожънаха успех – „For elastic embodiment of classical world literature motives“. Каква атестация за НАТФИЗ само!

„Проект “1001 Страсти в Москва” се реализира с финансовата подкрепата на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“ и с любезното съдействие на ,, България Ер”.