„КРЪГОВРАТ“ ПО ПЪТЯ НА СЛАВАТА

„КРЪГОВРАТ“ ПО ПЪТЯ НА СЛАВАТА

След аплаузите от „Малък сезон“ на ТР „Сфумато“, Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ – Балчик, Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ – Ст. Загора и 6-те първи награди от Международния фестивал на студентския театър KESTENBURG – Баня Лука, Босна и Херцеговина, „Кръговрат“ се подготвя да се впусне в следващото съревнование. На 19-и март възпитаниците на проф. Жени Пашова ще влязат в надпреварата на Международния студентски фестивал FISTIC в Белград.

Светла Бенева, „Критичен поглед: Щастливото детство на „Пиеро“ вече е отминало“,  www.въпреки.com

 „Това е представление резултат на учебен процес, но като замисъл, като изображение, като методология за демонстрация на актьорски умения, като ритъм и препратки към днешния живот на младите е силно въздействащ, възбуждащ  въображението и сетивата на зрителите. Лоран ван Ветер от Белгия, член на журито, сподели, че това е спектакъл критерий за възпитанието и обучението на млади таланти, какъвто рядко е срещал в университети с подобна дейност.“

Международната театрална седмица FISTIC е студентски фестивал, който традиционно се провежда всяка година от 2006 г. в Белград, Сърбия. Форумът е отворен за студенти от целия свят. Всяка година FISTIC събира повече от 200 участници, модератори и доброволци. Идеята на платформата е да обвърже младите хора чрез работилници, тясно общуване и сътрудничество. Студентите имат възможност да обогатят опита и идеите си, да установят професионални контакти с изтъкнати професори и артисти и сами да генерират свои творчески проекти.