Откриване на 2020/2021 уч. година, НАТФИЗ

Откриване на 2020/2021 уч. година, НАТФИЗ

 

Днес, 15 септември 2020 г. проф. д-р Станислав Семерджиев откри 72-рата учебна година в Националната академия за театрално и филмово изкуство «Кр.Сарафов». С маски, зад които със сигурност имаше щастливи усмивки, 200 първокурсници от цялата страна стъпиха за първи път под прожекторите на голямата сцена в Театър НАТФИЗ, за да получат студентските си книжки: един чудесен ритуал!
Проф. Семерджиев поздрави с вълнуващи и вдъхновяващи думи първокурсниците, като акцентира, че животът ни е подчинен на борбата между противоположностите и единството: «В световен и национален мащаб наблюдаваме разединение, но пътят е обединението – онова, което може да ни накара всички заедно да мислим като общност и като екип. В НАТФИЗ всички се чувстваме като семейство – театърът и киното са екипни изкуства…Нека бъдем общ организъм, който създава творчество, помагащо на хората да преодоляват разединението. Напред можем да вървим само заедно. Ние сме в област, в която духът е водещ!
Бъдете здрави, бъдете целеустремени към собствените си мечти и идеали. Вярвайте в колегите и в пропедавателите си. Работете така, като че от това зависи живота ви…Мислете за това, че всеки ден е изключително щастие – подарен ни е от първата до последната секунда и трябва да го изпълним със Светлина…»
На добър час в новата Академична година – на всички студенти и преподаватели! Екипът на програма “Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии” поздравява своите чудесни новоприети студенти – бъдещи “Магистри”!


Ръководител на магистърска специалност “Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии”