Обявиха номинаците за Наградите “НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ” 2022

 

НАТФИЗ обяви номинираните, които ще се борят за годишните награди „Най-Най-Най“. Ванина Йорданова, Велина Георгиева, Ивана Керанова и София Джустрова ще се състезават в категория „Най-добра актриса за Драматичен театър“. В мъжката половина на същата категория ще се съревновават Борис Кръстев, Константин Николов, Спартак Апостолов, Теодор Каракачанов и Теодор Ненов. Приза за най-добра актриса в категория „Куклен театър“ ще си оспорват Вероника Тодорова, Йоанна-Микаела Димитрова и Мариела Богданова, а за най-добър куклен актьор Димитър Иванов, Калин Зафиров и Мартин Раков.

Номинациите в останалите категории са разпределени, както следва: Александър Будуров, Валерия Колева и Ева Калайджиева – „Театър на движението – Пантомима)“; Люба Тодорова и Ростислав Георгиев – „Режисура за Драматичен театър“ (бакалаври); Дарий Чавдаров, Зафир Раджаб – „Режисура в сценичните изкуства“ (магистри); Тина Тодорова – „Сценография“; Диляна Костадинова, Ния Ялъмова и Силвия Найденова – „Театрална продукция“; Валентина Вирянска и Десислава Василева – „Театрознание“. Станаха известни и носителите на наградата в категория „Най-добро представление“, които ще останат в репертоара на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ през следващия сезон. Това са  „Бесове“, „Peter Gynt“ и „Пук“.

Наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ са първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от НАТФИЗ. Те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането на студентите, която тази година ще се състои на 15 септември. За тях се състезават абсолвентите от съответния випуск. Номинациите за наградите „НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“ се определят с тайно гласуване от всички членове на факултет „Сценични изкуства“ – преподаватели и студенти, т.е. от над 350 души. Автор и създател на статуетките „НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“ е проф. Богомил Димитров – преподавател в катедра „Метал“ на НХА.