Интерактивен семинар “Емпатия, околна среда и устойчиво развитие: Каква е ролята на изкуствата и артистите?” – 21-23 април 2023

 

     

Емпатия, околна среда и устойчиво развитие: Каква е ролята на изкуствата и артистите?

Програма на семинара

Присъединете се към този тридневен интерактивен семинар на 21-22-23 април 2023 г., организиран от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов” като част от иновативния проект EMPACT – Емпатия и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина, съфинансиран от Програма Творческа Европа на Европейския съюз (Споразумение No: 101055903 – EMPACT – CREA-CULT-2021-COOP-2)!

Семинарът фокусира върху използването на устойчиви практики в изкуствата, които насърчават емпатична позиция към хората, „нечовешките същества“ и природата, устойчивостта и психологическите характеристики на артистите и по този начин да съдейства за ефективно включване на концепцията за устойчивост в артистичните практики и творческата продукция. Лектори и модератори на сесиите са известни експерти и професионалисти в областта на околната среда, емпатията, устойчивото развитие и арт мениджмънта, както и млади талантливи творци, дипломанти от магистърските специалности Мениджмънт на сценичните изкуства и индустрии, Публична реч и Театрално изкуство на НАТФИЗ.

Ако сте артист, професионалист в областта на културата, мениджър по изкуства, изследовател, преподавател, студент, създател на културна политика, регистрирайте се сега тук: https://forms.gle/HTPyrzJLmr6CfHdY8 (отворете с уеб браузър Chrome). Семинарът е безплатен. Участниците ще получат сертификат от НАТФИЗ, с лого на Европейския съюз. Броят на участниците е ограничен, така че побързайте!

 

Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.