Уъркшоп/семинар по проект EMPACT: „Кръгова икономика, зелени технологии и емпатия в артистичните практики“

 

         

„Кръгова икономика, зелени технологии и емпатия в артистичните практики“

Тридневен интерактивен семинар със сертификат след завършване

Кога? 9-10-11 юни 2023 г.: 10.00-13.00 и 14.15-17.45

Къде? София, Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов”

 

Имаме удоволствието да ви поканим да участвате в нашия трети интерактивен творчески семинар/уъркшоп в рамките на иновативния европейски проект EMPACT – Емпатия и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина, съфинансиран от Програма Творческа Европа на ЕС.

Ние, НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, член на консорциума EMPACT, организираме този семинар в сътрудничество с нашите колеги от WWF България и  Институт кръгова икономика.

Ако сте загрижени за природата, околната среда и ролята на изкуствата в този процес; ако сте еколог, екоактивист, артист, арт мениджър, творчески професионалист, изследовател, преподавател или студент, регистрирайте се сега тук: https://forms.gle/UDQ5H64SA1Vu5dzp9 (моля, отворете с уеб браузър Chrome). Броят на участниците е ограничен, така че побързайте!

Организираме този семинар, защото сме вдъхновени от екологичните практики и принципите и методите на кръговата икономика, които се прилагат в различни области. Ние се стремим да насърчаваме емпатичното отношение към човешките и нечовешките същества и природата чрез споделяне и обсъждане на различни артистични практики от България и други страни. Подготвили сме богата тридневна програма, наситена с интерактивни дискусии и творчески ателиета, водени от талантливи артисти и изявени колеги, които работят в сферата на околната среда, природата, емпатията и изкуствата. Някои от модераторите на семинара са наши бивши студенти от различни магистърски програми в НАТФИЗ. Ето модераторите/презентаторите, както и темите на семинарите:

  • Марина Михайлова и Ния Неделчева: Опазване на природата чрез изкуство
  • Радко Ковачев и Асен Ненов: Разбиране за кръговост! Усещане за кръговрат! Кръгово действие!
  • Диана Добрева-Христова: Актьорска емпатия и психологическо благополучие в цикъла „Живот-етап-живот“: Трудности или възможности за израстване.
  • Стефан Зарев и Mария Панайотова: Актьорски действия за вътрешен и външен баланс: упражнения за връзка с природата, справяне с проблеми, последствия от нарушения баланс.
  • Паолина Попова: Виждам, движа се, чувствам чрез природата: упражнения, свързани с двигателна/физическа реч и движение като начин за общуване, чрез творчество.
  • Д-р Мила Стоева: Еко-изкуство: създаване на арт инсталации от отпадъчни материали, особено от пластмаса.
  • Д-р Яна Джарова-Караколева: Пластмасов „Разцвет“: съсредоточаване върху това как отпадъчните пластмасови материали могат да взаимодействат с природата.
  • Kрасимира Иванова и Марина Николова: Анимацията в подкрепа на нашето споделено бъдеще: създаване на кратък стоп-моушън анимационен филм.
  • Aс. д.р Ралица Ковачева-Бежан: Силата на творчеството за опазване на околната среда (вибрация, звук, мисли, думи, вдъхновение, емпатия, осъзнаване).

Можете да се запознаете с пълната програма на семинара тук

За допълнителна информация, пълна програма по сесии, или въпроси относно семинара свържете се с проф. д-р Лидия Върбанова. Присъединете се към социалните медии на проект EMPACT и се информирайте относно съпричастността и устойчивостта чрез изкуствата: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са само на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). Нито Европейският съюз, нито EACEA могат да носят отговорност за тях.