СЪБИТИЯ                 

Димитър Цоцорков

Димитър Цоцорков

член на Съвет на настоятелите

 

Димитър Цоцорков е роден е през 1975 г. в Панагюрище, завършил е езикова гимназия в Пазарджик. Има две бакалавърски степени – по икономика и финанси и по компютърни науки, от Американския университет “Ричмънд” в Лондон. Магистър е по информационен мениджмънт и финанси от Университета “Уестминстър” в Лондон.

Работил е като агент по продажби и маркетинг в “London Electricity” и мениджър по експедиране в “Glencore UK Ltd.”, Лондон. В “Асарел-Медет” АД е от 2001 г. като експерт по продажби и хеджиране, след което става ръководител на отдел и директор “Корпоративно развитие”.

Член на Управителния съвет на “Асарел-Медет” АД от 2014 г., а от 2015 г. до 20 ноември 2017 г. е негов председател. В момента е председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД, както и изпълнителен директор на дъщерното дружество “Асарел Инвестмънт” ЕАД.

През 2019 г. става съосновател и член на Управителния съвет на семейната Фондация “Лъчезар Цоцорков” с идеята да допринася за благополучието на българското общество. Фондацията финансира проекти в сферата на образованието, културата, здравеопазването и закрила на деца със специални нужди.

Семеен, с три деца.