ПО СЛУЧАЙ 70-ГОДИШНИНАТА НА НАТФИЗ „КРЪСТЬО САРАФОВ“ ВСИЧКИ БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЛИТЕ НА ТЕАТЪР НАТФИЗ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ЩЕ СА ОТ 6 И 4 ЛЕВА

Билети от 4 и 6 лева пуска Театър НАТФИЗ, като реверанс към зрителите, през последния месец от юбилейната за Академията година!

На 28 януари 2018 г. НАТФИЗ навърши 70 години академична история и 70 години принос в развитието на българската култура и образование. Академията посвети на юбилея си цялата календарна година с множество научни и публични събития.

В рамките на отминаващата 2018 студентите и преподавателите донесоха десетки международни театрални и филмови награди от петте континента. По покана на Академията България за първи път посетиха Мартин Браун, Роналд Рудол, Сандра Сисел и още много. Хайнрих Гьобелс и Горан Стефановски бяха удостоени с почетната степен Доктор хонорис кауза на НАТФИЗ.

Реализирани бяха международни проекти по програма Еразъм+, а също междукултурни проекти с „Фотофабрика“, „София филм фест“, „Нощ на театрите“, „Ранно пиле“, „Арлекин“ и много други. Катедрите „Сценична реч“, „Сценично движение“ и „Театрознание“ организираха конференции, една от които международна.

      

На учебните сцени на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ бяха създадени 21 нови спектакъла, част от които студентите представиха на „вход свободен“ по време на „36-часовия театрален и кино маратон“, а други ще покажат в изданието през 2019.

Не на последно място, в рамките на отминаващата година, НАТФИЗ успя да инициира в публичното пространство експертни разговори за новите стандарти в българското образование, за професионалната квалификация през целия живот при възрастните и за мястото на образованието по изкуства, като превенция срещу ранното отпадане на проблемните групи деца от образователната система.

Изпълнената със събития година ще завърши с юбилейна научна конференция на 14-ти декември, Концерт 70 ГОДИНИ НАТФИЗ на 17-ти декември и пет премиери, последната от които ще се състои на 20-ти декември.