„PAPAS IN MOTION“ С НОМИНАЦИЯ ЗА „АЛТЕР“

 

Спектакълът „Papas in motion“, на класа на проф. д-р Атанас Атанасов, е номиниран за международна театрална награда „Алтер“ 2019 в категория „Представление от столичния афиш“.

Официалната церемония по награждаването, ще се проведе в нощта на „Oscars”, 24 февруари 2019 г. от 19.30 ч., в театралната зала на „Алма Алтер“ при Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Наградите „Алтер“ са уникална реплика на наградите „Oscars”, но за разлика от филмовите награди се определят изключително от публиката. От 28 януари до 23 февруари, тя ще даде своя вот в категориите: Най-добро представление, Женска роля, Мъжка роля, Поддържаща роля, Оригинален сценарий, Представление от столичния афиш и др.

Сред номинираните са сценаристът Дейвид Хънкинс, испанският съвременен хореограф Алваро Гарсия, последната премиера на театър-лаборатория „Алма Алтер“ – „Шо е отечество? Въпросът, който уби Гео“, спектаклите от столичния афиш: „Програма ¨Ноев ковчег¨ Нова Библия“, Иван Добчев, „Чайка, чайка… чайката”, Възкресия Вихърова, „Това не е Хамлет“, Боян Крачолов  и др.

Гласуването става с бюлетин след представления в редовната програма на Алма Алтер, както и онлайн във Фейсбук – с лайк върху номинацията.