17 май – ОПРЕДЕЛЯНЕ НОМИНИРАНИТЕ И НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ „НАЙ-НАЙ-НАЙ“

 

Наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ са първия отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите на НАТФИЗ. През последните 14 години, те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането. За тях се състезават всички абсолвенти от съответния випуск. Номинациите се определят чрез референдум, с тайно гласуване от всички членове на факултет „Сценични изкуства“ – преподаватели и студенти, над 350 човека.

Носителите на „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ се определят, чрез федеративен принцип на гласуване, от БОНЗА – Борд за определяне наградите на завършващите Академията. Връчването на „НАЙ-НАЙ-НАЙ“  се поверява на емблематични за образованието и културата на страната личности.

Тази година БОНЗА се свиква на 17-ти май, за да определи номинираните и носителите на „НАЙ-НАЙ-НАЙ 2019“ в категориите: „Актьор за драматичен театър“, „Актриса за драматичен театър“, „Актьор за куклен театър“, „Актриса за куклен театър“, „Танцов театър“, „Сценичен и екранен дизайн“, „Сценография за куклен театър“ „Режисура за драматичен театър“, „Театрознание и театрален мениджмънт“, „Най-добро представление в Театър НАТФИЗ“, „Най-добро представление в Куклен театър НАТФИЗ“. Носителите от Випуск 2019 ще получат наградите си – статуетка и грамота, по време на официалната церемония на 23-ти май. Автор и създател на статуетките „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ е проф. Богомил Николов Димитров – преподавател в катедра „Метал“ на НХА.