СТУДЕНТИ НА НАТФИЗ РАБОТЯТ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ТВОРЧЕСКИЯ ДИАЛОГ В ЕВРОПА – Европейски фестивал на младите театрални режисьори „Fast Forward“, 14 – 17.11,  Дрезден, Германия

СТУДЕНТИ НА НАТФИЗ РАБОТЯТ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ТВОРЧЕСКИЯ ДИАЛОГ В ЕВРОПА – Европейски фестивал на младите театрални режисьори „Fast Forward“, 14 – 17.11, Дрезден, Германия

 

„Fast Forward“ е платформа за съвсем млади художници, които преоткриват театъра като форма на изкуство и средство за комуникация.

Всяка година, през ноември, за четири дни, форумът представя осем постановки на млади европейски творци. С компактна съпътстваща програма за публиката и 16 основни изпълнения на артистите от Дрезден и международните студенти, фестивалът се стреми да провокира диалог по актуални за Европа теми – икономическите процеси, миграцията, изменението на климата, културните различия между европейските държави и т.н.

Тази година в работните ателиета, които ще търсят новите подходи за творческия диалог, ще се включи Стефани Христова. Младата режисьорка е възпитаничка на проф. Пламен Марков и ще завърши образованието си в НАТФИЗ през 2020 г.