ФОТОИЗЛОЖБА „ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА“ – 15 юли 2020, 18.00 ч.

 

Фотоизложба „Въпреки пандемията“ ще бъде представена в обновеното фоайе на НАТФИЗ, на ул. „Ст. Караджа“ 20. Нейни автори са завършилите школата по фотография на НАТФИЗ. Курсистите се събраха в Академията преди година, поради общото си любопитство към фотографското изкуство.

С помощта и менторството на проф. д-р Атанас Кънчев, проф. д-р Теодор Янев, доц. д-р Красимир Андонов, доц. д-р Александър Нишков, ас. Таня Дечева и Радостин Найденов те развиха любителските си познания в професионални умения. Нещо повече, всички определиха споделеното в обучение време, като възможност за личностно израстване и за създаване на нови приятелства и партньорства. За Елена Масларова, Надежда Шило, Анастасия Вецова, Иван Иванов, Мартин Бангишев, Магдалена Керанджиева и Елка Николчева фотоизложбата „Въпреки пандемията“ е начин да благодарят на изкуството, което им помогна да преминат през най-тежките за обществото ни месеци.

Експозицията ще бъде открита на 15 юли от 18.00 ч. и може да бъде видяна до края на месец август. Заповядайте, фоайето на НАТФИЗ е достатъчно просторно и безопасно за среща, която несъмнено ще ви обогати с нови обективи, през които да погледнете не само в настоящето, но и в дните след него. И все пак не забравяйте мерките за безопасност – физическо отстояние и маски!

 

Казвам се Анастасия Вецова, на 35 г. Изучавала съм изобразително изкуство в гимназията и моден дизайн в НБУ. Започнах да снимам като дете, благодарение на баща си, който имаше интерес към фотографията и разполагаше с техника. Професионално започнах да се занимавам с фотография през 2008 г, когато започнах да работя като фоторепортер в редакцията на в. Монитор и в. Телеграф. По-късно се ориентирах към продуктовата и интериорна фотография, двата жанра, в които към момента работя и се развивам професионално.

 

Казвам се Елена Масларова, на 40 години. Завършила съм маркетинг и реклама в НБУ, след което изкарах специализация по графичен дизайн. Професионално се занимавам именно с това от над 10 години. От няколко години насам по-интензивно и с предпечат, и подготовка на фотографски изложби. Изключително удоволствие е срещата с различни автори и тяхното творчество. А това, да гледаш фотография на принт съм приела като лична кауза. Израстнала съм в семейство на няколко поколения актьори и изкуството някак естествено е част от мен. Любимият ми жанр е архитектура, която остава моя детска неосъществена мечта, но за това пък намери място в снимките ми. Обичам историята на сградите, и наследството на стария свят.

 

фотограф: Елка Николчева

 

Казвам се Иван Иванов, на 28 години. Завършил съм Археология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Влюбих се във Фотографията още от малък. Покрай прадядо ми и неговите стари фотоапарати и стари албуми аз развих голямата си любов към портретната  и по – специално черно-бяла фотография. Заплених се, и започнах чисто емоционално да се асоциирам със този тип изображения и емоциите, които ми носеха.От тогава насам, за мен фотографията стана, като неотлъчна част от моето битие.

 

Казвам се Мадалена Керанджиева, на 19 г. Тази година завърших 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“. Увличам се от фотографията сравнително отскоро. Обичам да снимам красиви пейзажи и портрети на хора и животни. Силно ме привлича спортната и модна фотография и чакам с нетърпение да изживея този трепет. Това изкуство е предизвикателство за мен, защото все още съм новак.

 

Мартин Бангишев, занимавам се с фотография от около 4 години. Имам афинитет към портретна, пейзажна, макро, репортажна и въздушна фотография.

 

Казвам се Надежда Шило. Завършила съм английска филология в Ростов на Дон. Отскоро започнах, по-задълбочено, да се занимавам с фотография. Предпочитам макрофотография и портрети. Съвсем наскоро открих алтернитивни фотографски техники и се влюбих в тях.