КЛАСЪТ НА ПРОФ. БОНЬО ЛУНГОВ С ВТОРА ПРЕМИЕРА – “ПРИКАЗКИ ЗА ХИТЪР ПЕТЪР”

КЛАСЪТ НА ПРОФ. БОНЬО ЛУНГОВ С ВТОРА ПРЕМИЕРА – “ПРИКАЗКИ ЗА ХИТЪР ПЕТЪР”

 

Дни след премиерата на „Момче и вятър“ класът на проф. Боньо Лунгов ще зарадва публиката на Куклен театър НАТФИЗ с ново заглавие – „Приказки за Хитър Петър“. Спектакълът интерпретира класическите български приказки за емблематичния герой. Характерите в тях намират сценичните си образи в ярки и неочаквани решения на проф. Боньо Лунгов, доц. д-р Константин Каракостов, ас. Мариан Рангелов и ас. Любомир Генчев.

 

 

Непознатите за съвременните деца и позабравените от родителите им предмети от стария бит оживяват с лекота в ръцете на студентите. Цървули, кратуна и изкорубена гъдулка се превръщат в куклата на Хитър Петър, бъчва, кратуна с калпак и цървули в образа на Чорбаджията и още, и още… следват въображението на творците и публиката.  „Приказки за Хитър Петър“ носи посланията на авторите си за миналия свят, настоящите хора, а защо не и бъдещите. Готов е да ги сподели с много чувство за хумор, непосредственост и вяра, че се нуждаем от тях.

19-ти ноември, 19.00 ч., в салона на Куклен театър НАТФИЗ. Заповядайте, защото е безопасно и защото не всичко, в което живеем днес трябва да бъде страх.

Куклен театър НАТФИЗ спазва всички противоепидемични мерки, предписани от Министерството на Здравеопазването на Република България.  Носенето на маски в салона е задължително!

 

 

Куклен театър НАТФИЗ, ул. “Стефан Караджа” №20

Билети може да закупите на касата на Театър НАТФИЗ (ул. “Г. С. Раковски” 108А, тел. 02/9231 303)

 

Представлението е подходящо за деца на 5 години.

Капацитетът на залата е 30 места.