Филмът “Живот” на Красимир Калушев със специална награда от 6-ия Международен студентски филмов фестивал “Golden Baklava”

 


Красимир Калушев е един от младите и многообещаващи  кинорежисьори и филмови продуценти завършили образованието си в НАТФИЗ. Снощи журито на престижния турски фестивал Golden Baklava Film Festival го удостои със “Специална награда на журито” в категория за игрални и документални филми, за Живот“. Шестото издание на международния филмов фестивал събра млади творци от Норвегия, Румъния, Индонезия, Израел, Русия, Турция, Мексико, Франция и мн. др.

България беше представена от Красимир Калушев и от четвъртокурсничката в специалност „Филмова и телевизионна режисураЕвгения Танева, чийто филм „Стигма“ беше включен в документалната секция на фестивала. Изпълнителен продуцент на двата филма е проф. д-р Станислав Семерджиев.

Golden Baklava Film Festival е признат за един от най-престижните международни студентски филмови фестивали в Турция. Провежда се на всеки две години и представя панорама от най-добрите студентски филми създадени в съответния период. Форумът има за цел да срещне и обогати младите творци с опита на вече установилите се в киното режисьори, продуценти, сценаристи, оператори, монтажисти и дизайнери на звукови и визуални ефекти. Наградите на отличените филми се връчиха на пищна Гала вечер, но поради пандемията Красимир Калушев предпочете да отправи посланието си онлайн.

Тук можете да откриете останалите фестивални участия и награди на „Живот“. Сред номинациите на Красимир Калушев са игралните му филми „Надпревара“ и „Баща“, както и документалният „Мечтателят“.

Днес Краси е рожденик, желаем му здраве и вдъхновение, за да създава киното, в което вярва!кадри от филма “Живот”