Номинации ИКАР‘24

 

Номинации ИКАР‘24

 

С гордост ви съобщаваме имената на нашите колеги, номинирани в различни категории за тазгодишните награди на Съюза на артистите в България – ИКАР:

В категория „Дебют“ номинацията е за Кремена Деянова, абсолвент от класа по АДТ на проф. Маргарита Младенова за ролята й на Момиченцето в „Хага“ от Саша Денисова, реж. Галин Стоев, Народен театър „Иван Вазов“.

Номинация за Декана на „Факултет сценични изкуства“ проф. Пенко Господинов за водеща мъжка роля. Съюзът му я присъжда за Иполит Матвеевич Воробянинов в „Седемте стола“ по Иля Илф и Евгений Петров, реж. Дамян Тенев, Драматичен театър – Ловеч

В категория „Режисура“ е номиниран асистент преподавателя в НАТФИЗ Мартин Киселов за „Всичките наши тела“ по Георги Господинов, Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол

За „Куклен спектакъл“ е номиниран „Пепеляшка“ по Шарл Перо, постановката е на проф. Боньо Лунгов, режисура и хореография на проф. Константин Каракостов и двамата са преподаватели по актьорство за куклен театър. Спектакълът е на Столичен куклен театър.

На добър час, колеги!

Всички номинации може да видите на страницата на Съюза на артистите в България.