Съвместен интерактивен семинар: “Развийте своя иновативен и творчески потенциал в извънградските райони!”: 24-25 април, Valmiera Museum, Латвия и онлайн (чрез Zoom)

 

 

Съвместен интерактивен семинар: “Развийте своя иновативен и творчески потенциал в извънградските райони!”: 24-25 април, Valmiera Museum, Латвия и онлайн (чрез Zoom)

 

Latvian Academy of Culture (ЛАК) кани артисти, мениджъри и предприемачи в областта на изкуствата, професионалисти в областта на културата, изследователи, преподаватели, студенти, създатели на културни политики и всички заинтересовани да се присъединят към съвместния интерактивен семинар, организиран в партньорство с НАТФИЗ. Семинарът се провежда в рамките на IN SITU project на програма “Хоризонт Европа”, който подкрепя работата на творческите и културните индустрии в извънградските райони на Европа.

Ще се проведат шест съвместни сесии, които ще започнат в сряда сутринта на 24 април, и ще продължат през целия четвъртък, 25 април 2024 г. Те имат за цел да дадат възможност на участниците да подпомогнат промяната, да осигурят финансиране, да овладеят сътрудничеството и работата в мрежа в извънградски райони.  Темите на сесиите варират от изследване на силата на разказването на истории, споделяне на практики на социално предприемачество и устойчиви модели в извънградските райони, през разработване на стратегии за финансиране от ЕС, до насърчаване на стратегическото сътрудничество и работа в мрежа в извънградските райони.

Можете да се включите в шестте сесии по-долу (или в някои от тях по ваш избор) онлайн или лично. Часовата зона е източноевропейско време (EET):

  • Сесия 1: 24 април (9:30-11:00) „Овладяване на ангажираността на аудиторията“: (с Ема Константинова, НАТФИЗ): Силата на разказването на истории
  • Сесия 2: 24 април (11:30 – 13:00 ч.) „Историята като преживяване“: Избор на подходяща медия и създаване на интерактивност (с Елизабет Паласиоса, LAC/Story Hub)
  • Сесия 3: 25 април 2024 г. (9:30 – 11:00 ч.) „Овластяване на промяната: Социално предприемачество и устойчиви модели в извънградски райони“ (с Иева Земете LAC и Лидия Върбанова, NATFIZ)
  • Сесия 4: 25 април (11:30-13:00 ч.) „Успешни заявления за финансиране от ЕС и разнообразяване на източниците на приходи“: Съвети и научени уроци (с Лидия Върбанова).
  • Сесия 5: 25 април (14:00-15:30 ч.) „Насърчаване на стратегическото сътрудничество в извънградските райони: Международни и местни практики“ (с Лидия Върбанова и местен гост)
  • Сесия 6: 25 април (16:00-17.30 ч.) „Овладяване на изкуството на работа в мрежа: Съвети за изграждане на отношения на местно и международно ниво“ (с Илона Асаре, ЛАК и местен гост)

Lidia Varbanova, професор и програмен директор в НАТФИЗ, заявява: “Творчеството не познава граници и като приемаме творчеството и иновациите в извънградските райони, ние се отваряме за нови подходи и решения на различни проблеми. Вярваме, че чрез този семинар ще имаме възможност да обменим гледни точки, да получим свеж поглед и да създадем ценни връзки.”

За да се регистрирате за някоя от сесиите на семинара, моля, последвайте тази връзка: https://forms.gle/NMLpJfcNxLD7a1zF8 (моля, отворете с браузъра Chrome). След успешното завършване на семинара ще получите сертификат за присъствие.

За повече информация относно семинара и регистрацията, моля, свържете се с Илона Асаре на адрес: Ilona.asare@lka.edu.lv

За медийни запитвания и допълнителна информация, моля, свържете се с Лаура Брутан на: laura.brutane@lka.edu.lv

Facebook: @INSITULatvia

 

Проектът IN SITU получи финансиране от програмата за научни изследвания и иновации “Хоризонт Европа” на Европейския съюз в рамките на споразумение за безвъзмездни средства № 101061747.