Съвместен интерактивен семинар “Сътрудничество и иновации: Повишаване на творческия потенциал на Азорските острови” 3-4 юли, Университет на Азорските острови и онлайн

 

 

Съвместен интерактивен семинар

“Сътрудничество и иновации: Повишаване на творческия потенциал на Азорските острови”

3-4 юли, Университет на Азорските острови и онлайн (чрез Zoom)

 

 

Университетът на Азорските острови  (UAc) кани артисти, мениджъри на изкуства и предприемачи, професионалисти в областта на културата, изследователи, преподаватели, студенти, създатели на културни политики и всеки, който се интересува, да се присъедини към интерактивните уъкшопове, организирани в партньорство с Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кр. Сарафов” (НАТФИЗ). Тези уъркшопове се провеждат като част от проекта IN SITU, финансиран от програма Творческа Европа на ЕК, който подкрепя работата на творческите и културните индустрии в извънградските райони на Европа.

Пет съвместни сесии и открита конференция ще се проведе в понеделник, 3 юли и вторник 4 юли, 2024. Те са предназначени да дадат възможност на участниците в задвижването на промяната, осигуряването на финансиране, овладяването на сътрудничеството и работата в мрежа в извънградските райони.  Темите на сесиите включват: приложението на  storytelling в арт мениджмънта, споделяне на практики на социално предприемачество и устойчиви модели в извънградските райони, разработване на стратегии за финансиране от Европейската комисия, насърчаване на стратегическото сътрудничество и работата в мрежа в извънградските райони.

Можете да се присъедините към шестте сесии по-долу (или някои от тях по ваш избор) онлайн или лично. Часовата зона е Greenwich Mean Time (GMT), Азорите:

  • Уъркшоп 1: 3 юли (9:00-10:30) Разказване на истории и творчество (с Леонор Сампайо да Силва | IN SITU Лаборатория Азорски острови | CHAM – CH. FCSH/NOVA, UAc)
  • Уъркшоп 2: 3 юли (11:00 – 12:30) Бъдещето на интерактивното разказване на истории (с Шон Бърнс |Център за творчески технологии, Университет в Голуей и основател на 4E Virtual Design)
  • Уъркшоп 3: 3 юли 2024 г. (14:00-15:30 ч.) Социално и бизнес предприемачество: Как да разширим дейностите в международен план? (с проф. Лидия Върбанова| НАТФИЗ)
  • Уъркшоп 4: 3 юли (16:00-17:30) Диверсифициране на потоците от приходи и разработване на успешни проекти за финансиране от ЕК: Съвети и извлечени поуки (с Лидия Върбарова| НАТФИЗ)
  • Уъркшоп 5: 4 юли (10:30-12.30) Дигитален маркетинг: Как стратегически да създадем/развием проект (с Бернардо Ферейра | Маркетинг на електронната търговия & SEO специалист в Worten)
  • Публична конференция: 4 юли (14:30-16.00) Сътрудничество и иновации: повишаване на творческия потенциал на Азорските острови (модератор| Пилар Дамиао де Медейрос | IN SITU Лаборатория Азорски острови | CICS. UAc/CICS. НОВА. UAc).

Лидия Върбанова, професор и Програмен директор в НАТФИЗ, заявява: “Азорските острови, със своите изключителни природни пейзажи и спокойни извънградски райони, осигуряват уникален фон за процъфтяване на творчеството и иновациите. Културата на Азорските острови е дълбоко вкоренена в традицията, но има отвореност към нови идеи и творческо изразяване, което я прави плодородна почва за процъфтяване на творческите индустрии. Вярваме, че чрез тези уъркшопове ще имаме уникалния шанс да обменим местни и международни перспективи, да анализираме успешни примери, да  генерираме свежи идеи и да формираме ценни контакти.”

За да се регистрирате за семинарните сесии (за всички или за някои по ваш избор) и/или за заключителната конференция, моля, последвайте тази връзка: https://forms.gle/N5xKUX7jcfARSwGy9 (моля, отворете с браузъра Chrome). Ще получите сертификат за участие при успешно завършване на семинара.

За повече информация относно семинара и регистрацията, както и за запитвания от медиите моля свържете се с Мавилдия Тевес и Беатрис Соуса на адрес: mavildia.mc.teves@uac.pt; Beatriz.a.sousa@uac.pt

Социални медии: linktr.ee/insituazores