Проф. Жени Пашова носител на голямата НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА КУКЛЕНОТО ИЗКУСТВО от Десетия международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро 2017“ – Ст. Загора.

На 13-я Фестивал на Международния Студентски Театър , който се проведе от 19 до 23 март в гр. Белград, Сърбия, постановката „Кино-театър Българан“ спечели 4 награди: Най-добро представление и Актьорска награда за ролята на вълка. От детското жури получи награди за Най-добро представление и Актьорска награда за ролята на Ламята.

На фестивала ВГИК от 11.11.2018 г. до 16.11.2018 г. студенти 4 курс АДТ от класа на проф. Иван Добчев участваха с постановката „Децата на Кенеди“ („Изгубеното поколение“) и получиха награда Грамота за интегриране на сложните теми на модерността в пиесата „Изгубеното поколение“.

Международния Фестивал на Студентския Театър KESTENBURG, който се проведе от 16 до 20 ноември 2019 г. в гр. Баня Лука, Босна и Херцеговина на студенти IV курс специалност „Актьорство за Куклен Театър“ с ръководител проф. Жени Пашова, които представиха спектакъла “Кръговрат и получиха следните награди: Бронзов кестен за трето, сребърен кестен за второ и златен кестен за първо място, заедно с двете специални награди и награда за колектив.

На фестивала ITSELF, който се проведе в гр. Варшава, Полша от 3 до 8 октомври 2019 г. участва постановката „Ромео и Жулиета“, Миглена Везирова получи наградата за женска роля за превъплъщението й в образа на Жулиета.

 

На Международния студентски фестивал ВГИК, който се проведе от 11 до 15 ноември 2019 г. в гр. Москва, Русия, студенти 4 курс ТД – ПМ, с ръководител доц. Александра Хонг, които представиха постановката „1001 страсти“, взеха награда „For elastic embodiment of classical world literature motives“.