ДОЦ. Д-Р МАРТИН ДИМИТРОВ С ПОРЕДНА ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО

ДОЦ. Д-Р МАРТИН ДИМИТРОВ С ПОРЕДНА ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО

 

Международното жури на кинофестивала „Balkan film food festival – B3F`20 (Албания) присъди на доц. д-р Мартин Димитров наградата за най-добра операторска работа в „Писма от Антарктида“. Филмът беше отличен и с награда за режисура – на Станислав Дончев. В кинофестивала се състезаваха повече от 40 игрални филми от Италия, България, Албания, Турция, Гърция, Хърватия, Сърбия, Румъния, Словения и др.

През 2019 г. майсторството на оператора Марин Димитров стана причина за първото голямо признание на „Писма от Антарктида“ – „Специалната награда на журито“ от Международния фестивал за операторско майсторство „Златното око“ в Тбилиси, Грузия.

Доц. д-р Мартин Димитров е преподавател в специалност „Филмово и телевизионно оператнорство“ в  НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Между 1991-2004 г. е главен/отговорен оператор на редица предавания в различни телевизии: студентска програма “Ку-Ку”, “Риск печели, риск губи”, “Кой е по-, по-, най?”, “60 минути с Милен Цветков” и др.

Доц. д-р Мартин Димитров е режисьор и главен оператор на много документални и игрални филми, за които получава признание от национални и международни фестивали и конкурси. Участвал е в заснемането на повече от 70 рекламни клипа.