Последният роман на д-р Аспарух Николов “Наяве” излезе от печат

 

Последният роман на д-р Аспарух Николов, „Наяве“, излезе от печат. Изданието на „Образование и наука“ вече може да бъде намерено в книжарниците на НАТФИЗ, „Български книжици“, „Нисим“, „Хеликон“.

„Всички знаят всичко или почти всичко за мозайката от вихрещи се събития, но са парализирани от чувството за вина, че са част от тях и не могат нищо да направят или нямат куража да се опитат да го направят. Тази упойваща зависимост от реалността, в която пребиваваме. Тя е част от нас и ние сме част от нея. Как да я предизвикаме!“

 

Повече можете да научите в предаването на доц. Юрий Дачев – „Рецепта за култура“, БНТ.

Предизвикана поредица от убийства – така оплетени в бита на малко черноморско селище, че не могат да бъдат доказани и наказани – дори когато са прозрени от местния полицай, неговия наемател-летовник и придошлата природозащитничка-журналистка. Всички знаят всичко или почти всичко за мозайката от     вихрещи се събития, но са парализирани от чувството за вина, че са част от тях и не могат нищо да направят или нямат куража да се опитат да го направят. Тази упойваща зависимост от реалността, в която пребиваваме. Тя е част от нас и ние сме част от нея. Как да я предизвикаме!

“Наяве”, © Аспарух Николов