Проф. Пламен Марков и проф. Камелия Николова поканени за членове на журито на театралния фестивал „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” 2022 – гр. Шумен

 

Проф. Пламен Марков и проф. Камелия Николова бяха поканени за членове на журито на театралния фестивал в Шумен – „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” 2022. По традиция, студентите от специалността „Театрознание и театрален мениджмънт“ на НАТФИЗ, подготвиха всеки от броевете на информационния бюлетин. В последния ден на фестивала беше представена и книгата на д-р Мартин КаровНаръчник на импровизатора“.

 

Вчера, журито на театралния фестивал „Нова българска драма“ с председател проф. Пламен Марков и членове: проф. Камелия Николова, проф. Светослав Кокалов, доц. Евгения Иванова и актрисата Янина Кашева обяви наградите в тазгодишното издание на форума. Наградата за режисура беше присъдена на проф. Ивайло Христов за „Боклук“ от Елена Телбис.

Останалите награди са както следва: награда за цялостен спектакъл – Снежина Петрова за „Една Българка”, награда за авторска музика – Асен Аврамов за същия спектакъл, награда за сценография – Кети Маринова за „Активно вещество”, награда за мъжка роля – Деян Донков за „Камбаната”, колективна награда за женска роля – Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова за „Боклук“. Награда за драматургия не беше присъдена.

„НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” е фестивал, който стимулира поставянето на произведения изключително от български автори и включва организирането на Авторски прочити на непубликувани и непоставяни български пиеси.