Свободен достъп до база данни на EBSCO за преподаватели, докторанти и студенти

 

 

СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО БАЗИ ДАННИ НА EBSCO ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ДОКТОРАНТИ И СТУДЕНТИ

(ОТ 01.04.2024 ДО 30.04.2024 ВКЛ.)

 

  • International Bibliography of Theatre & Dance with Full Textмеждународна библиография за театър и танц с пълен текст. Базата данни включва театрални и танцови изследвания в областта на: балет, комедия, танц, драма, па. В допълнение към цялостното индексиране на Международната библиография на театъра и танца (IBTD), тя съдържа пълен текст за най-добрите списания за сценични изкуства.
  • Art Full Textнай-добрите и високо ценени научни речници, подготвени от експерти по темата, обхващащи всички дисциплини и големи издатели. Art Full Text включва 1110 активни индексирани и абстрактни списания – 778 от тях са рецензирани. Базата данни също така включва повече от 14 000 индексирани художествени дисертации и повече от 230 000 индексирани художествени репродукции.
  • Film & Television Literature Index with Full Textиндексът на филмовата и телевизионната литература с пълен текст е най-добрият ресурс за изследователи на филми и телевизия, предоставящ най-изчерпателната колекция от пълни текстове от научни и популярни източници и обхващащ целия спектър от филмови и телевизионни изследвания. Индексът за филмова и телевизионна литература с пълен текст включва 96 активни списания с пълен текст. В допълнение към списанията с пълен текст, Индексът на филмовата и телевизионната литература с пълен текст включва рецензии на филми Variety, датиращи от 1914 г., и повече от 65 000 изображения от MPTV Image Archive.

Линк за достъп: https://search.ebscohost.com/

Препоръчваме ви да направите личен профил, за да може да конкретизирате и съхранявате търсенията си, да получавате информация за нови заглавия по зададените от вас критерии и теми, да правите бележки върху текстовете, които ви интересуват.

ВАЖНО: Направете първоначалната си регистрация на територията на НАТФИЗ.

За повече информация и данни за отдалечен достъп пишете на : b.manoilova@natfiz.bg или natfiz.library@gmail.com, или заповядайте на място в библиотеката.