Благотворителна изложба „Изкуство срещу насилието“

 

Благотворителна изложба „Изкуство срещу насилието“

 

Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) „проф. д-р Борислав Борисов“ при УНСС, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и  Български филмов институт организираха благотворителна изложба „Изкуство срещу насилието“, която се проведе под патронажа на Ректора на УНСС на 25 април 2024 г. от 16.30 ч. в ИИСТТ на УНСС.

ИИСТТ обедини две творчески индустрии – фотографската и филмовата, а академичната общност, студенти и гости заедно изразиха своята отговорност, позиция и подкрепа към тяхната кауза.

По време на изложбата с благотворителна цел бяха закупени уникални професионални снимки и се прожектираха видеа с удивителни природни и архитектурни забележителности на българските общини, като средствата ще бъдат дарени на Фондация „Будителките“, която е ангажирана със закрилата на жени, жертви на домашно насилие. Техен представител на събитието беше г-жа Преслава Фентъм-Флетчър.

Официален гост на събитието, от страна на НАТФИЗ, беше деканът на факултет Сценични изкуства доц. Лора Мутишева.

Изложбата беше открита от Ректора на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров, д-р Иван Начев, в.и.д. директор на ИИСТТ и министъра на правосъдието г-жа Мария Павлова.