СТУДЕНТИТЕ НА НАТФИЗ СЕ ДИПЛОМИРАТ ПРЕД ОЧИТЕ НА ПУБЛИКАТА

Не са много висшите училища в страната, чиито студенти да се дипломират пред публиката. Тук имаме предвид не само академичната общност, чиито усилия са култивирали абсолвентите, или обкръжението на близките и приятелите им, а публиката, чието внимание ще е определящо за професионалното им развитие и успехи. Именно тази публика съпровожда израстването на възпитаниците в НАТФИЗ още след втори курс – от първите им премиери до финалните дипломни спектакли. Пред нея се изправят студентите от актьорските специалности на кукления и драматичен театър, на движенческия театър – пантомимата и танцовия театър, а също младите режисьори. През месец юни класовете на проф. Пламен Марков, проф. д-р Ивайло Христов, проф. Боньо Лунгов и доц. Ясен Вълчанов ще изиграят последните си представления. Режисьорите от класа на проф. Пламен Марков вече представиха дипломните си спектакли, предстои единствено премиерата на „Едмънд“ на Надя Пенчева на 5-ти и 8-ми юни, Сцена 47 на НАТФИЗ. Ден по-рано ТР „Сфумато“ ще представи премиерния спектакъл „Мерсие и Камие“ на Ростислав Георгиев, студент от III курс в режисьорския клас на проф. Маргарита Младенова. Студентите в магистърските програми на НАТФИЗ не останаха в страни от публичното внимание.

Обучаващите се в „Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии“ целогодишно вземаха участие в международни онлайн форуми и конференции. Магистрите в специалност „Публична реч“ също имаха своя дебют при отворени врати. Държавният им изпит на 16-ти юни ще бъде открит.

Възпитаниците на филмовия факултет регулярно получават своя реванш публикувайки трилърите и филмите си в социалните мрежи и на международните кинофестивали.

Организирано в непрекъснато взаимодействие с публиката образованието в НАТФИЗ е видимо и в развитието на студентите, и в постиженията на преподавателите им, и по отношение на резултатите от съвместната им работа. Всички, които желаят да се запознаят с тях, или имат намерение да кандидатстват са добре дошли да видят представленията на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ през юни или да посетят профилите им в youtube и facebook.