НАТФИЗ на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“

На Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“, който се проведе от 24 до 29 септември 2021 г. в гр. Стара Загора, взеха участие студентите от класа на проф. Румен Рачев с постановката „Снежната кралица”, по Ханс Кристиан Андерсен, в драматизацията на Евгений Шварц и в постановка на проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева.

Какво избираш – замразено или горещо сърце? – Наталия Вълкова (pierrot-bg.com)

 

Проф. д-р Катерина Илкова представи книгата си „Тандемът“ – посветена на двама от доайените в българското куклено изкуство и основатели на специализираното образование в НАТФИЗ – проф. Николина Георгиева и Атанас Илков.

Софийската премиера на изданието се очаква през месец октомври.

Монографията исторически проследява процесите, които предхождат и които влияят при самото създаване на висше образование за куклен театър в България.

 

В рамките на същия форум проф. д-р Лидия Върбанова и завършилите магистърската програма на НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрииМарияна Петрова и Наталия Алексиева проведоха интерактивен семинар по дигитална стратегия и маркетинг „Как да представяме и промотираме театъра си онлайн?“.

 

снимки: Теодора Тодорова