АСЕН ТЕРЗИЕВ, „ДРАМАТА И АНГЛИЙСКИЯТ РОМАНТИЗЪМ“ С НОМИНАЦИЯ ЗА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ПОРТАЛ „КУЛТУРА“

АСЕН ТЕРЗИЕВ, „ДРАМАТА И АНГЛИЙСКИЯТ РОМАНТИЗЪМ“ С НОМИНАЦИЯ ЗА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ПОРТАЛ „КУЛТУРА“

 

Само година след като беше публикувана, втората книга на доц. д-р Асен Терзиев „Драмата и Английският романтизъм“ (изд. „Петко Венедиков“, С 2019) получава втора номинация! Първата беше направена преди няколко месеца – в категория „Критически текст“ от ИКАР 2020. Резултатът от нея все още се очаква, тъй като изданието на наградите беше осуетено и отложено от Ковид-19. Втората номинация дойде преди дни, от годишните награди на Портал „Култура“.

 „В нея представям и анализирам слабо познат у нас проблем свързан с произведенията на едни от най-големите фигури на световната литература – английските поети-романтици Уърдзуърт, Колридж, Байрон и Шели и техните опити да пишат драма и пробият в театъра.“ – споделя доц. д-р Асен Терзиев

 

Доц. д-р Асен Терзиев е театровед и театрален критик с интереси в областите на теорията и историята на театъра и театралния мениджмънт. Главен асистент е по „История на европейския театър“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” и главен координатор на фондация „Виа Фест“. Има повече от 200 публикации (театрални рецензии, теоретични статии, интервюта и преводи) в различни специализирани издания за театър и култура: „Homo Ludens“, „Литературен вестник“, „Капитал Лайт“ и др.

Наред с проф. д.н. Камелия Николова, проф. д.н. Анна Топалджикова, проф. д-р Калина Стефанова, проф. д-р Венета Дойчева, доц. д-р Борис Минков и д-р Ангелина Георгиева доц. д-р Асен Терзиев е част от катедрата по „Театрознание“ на НАТФИЗ и е поредното необоримо потвърждение, че студентите в Академията се обучават от най-добрите!

 

Драмата и Английският романтизъм“ може да бъде намерена в „Книжици“, „Нисим“ и книжарницата на НАТФИЗ.